دکتر فاطمه نعمت اللهی تله ویزیت

آیا زنانی که فیبروم دارند، باردار می‌شوند؟

فیبروم، توده‌ای است که روی دیواره رحم رشد می‌کند. فیبروم می‌تواند در اندازه‌های متفاوتی ظاهر شود. اما مشکل از جایی شروع می‌شود که خانم‌ها بدون اطلاع از وضعیت سلامتی رحمی خود باردار می‌شوند و به دلیل وجود فیبروم در دیواره رحم احتمال سقط جنین افزایش می‌یابد. در این مطلب به معنای فیبروم و همینطور علائم و نشانه‌های آن و مشکلاتی که این توده در دوران بارداری ایجاد می‌کند، پرداخته می‌شود.

 

فیبروم چیست و چه راه‌حل درمانی دارد؟

فیبروم، یکی از بیماری‌های شایع در زنان است. فیبروم با انجام سونوگرافی قابل مشاهده و بررسی است و معمولا در زنان بین 35 تا 50 سال یافت می‌شود. فیبروم بدون علامت در رحم زنان رشد می‌کند. بیماران با اطلاع از وجود چنین توده‌ای در رحم شان نگران شده اما جای ترس و وحشت وجود ندارد زیرا این توده به سادگی قابل درمان است. رشد این توده غیرسرطانی معمولا در سال‌های باروری زنان ظاهر می‌شود. رشد فیبروم‌های رحمی را می‌توان با مصرف دارو تحت کنترل داشت یا در صورت علائم شدید و غیرقابل کنترل، جراحی توصیه می‌شود.
 

اما فیبروم به چه دلیلی بروز می‌کند؟

فیبروم به دلایل متعددی مانند ژنتیک، هورمون، تماس با مواد شیمیایی، وزن زیاد، عادات غذایی نامناسب یا نژاد اشخاص مختلف بروز می‌کند. 
 

 

علائم هشدار دهنده مبنی بر رشد فیبروم رحمی

  • خونریزی‌های شدید قاعدگی
  • قاعدگی‌های طولانی
  • احساس درد مداوم و طولانی در لگن
  • قاعدگی‌های بسیار دردناک
  • خونریزی و لکه‌بینی مدام در فاصله بین دو قاعدگی
  • درد در هنگام مقاربت
  • یبوست
  • تکرر ادرار به دلیل فشار روی مثانه و ... جزو علائمی هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند.

 

آیا زنانی که فیبروم دارند، باردار می‌شوند؟

بله، اما بستگی به اندازه و همینطور محل فیبروم‌ها دارد. در صورتی که فیبروم‌ها بزرگ‌تر از حد معمولی  و نرمال باشند باید پیش از بارداری مورد درمان قرار گرفته و سپس به بارداری اقدام کرد.

 

فیبروم در دوران بارداری

فیبروم رحمی معمولا با بارداری ارتباطی پیدا نمی‌کند و متخصصان معتقدند در موارد نادری فیبروم می‌تواند موجب نازایی شود. اما زنانی که با فیبروم باردار می‌شوند نسبت به سایرین با مشکلات بیشتری دست و پنجه نرم می‌کنند. از میان آنها می‌توان به مواردی مانند: نیاز به عمل سزارین، احتمال موقعیت نامناسب جنین، احساس درد در دوران بارداری، زایمان زودرس، مرگ جنین در داخل رحم، امکان پارگی زودرس کیسه آب یا افزایش میزان خونریزی پس از بارداری را اشاره کرد.

 

از دیگر خطرات وجود فیبروم در دوران بارداری می‌توان به مهم‌ترین خطر یعنی سقط جنین در سه ماهه اول بارداری را برشمرد. از سوی دیگر، برخی  از مادران با توجه به موقعیت توده رحمی می‌توانند زایمان طبیعی داشته و مجبور به زایمان سزارین نباشند.

 


آیا در هنگام جراحی عمل سزارین می‌توان به برداشتن فیبروم از داخل رحم نیز پرداخت؟

پزشکان توصیه می‌کنند این دو جراحی مجزا از یکدیگر و به صورت تفکیک شده انجام شوند زیرا در زمان بارداری بافت رحم و ضمائم آن بسیار پرخون بوده و ممکن است بدن مادر هر گونه جراحی را با خونریزی شدید پاسخ دهد که می‌تواند تهدیدی برای سلامت مادر محسوب شود.

 

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
ساعات حضور در مطب
شنبه الی چهار شنبه: صبح ها از 8 الی 12
تلفن: 88430922-021
بالا