زایمان در آب: مادر شدن یکی از نعمت های بزرگ خدا است که نصیب هر فردی نمی شود و هر کسی مادر است باید شکرگزار این نعمت خدا باشد. اما باید گفت این نعمت بزرگ خدا همراه با زحمات زیادی برای مادر است و مهمترین مرحله آن زایمان است که برای هر خانم بارداری بویژه برای بار اول بسیار ترسناک است.
زایمان چندین نوع دارد که مهمترین آن: زایمان طبیعی، زایمان سزارین و … است که اخیرا زایمان در آب هم به این انواع زایمان اضافه شده است که ما برای آشنایی خانمهای باردار در این مطلب عوارض و مزایای آن را بیان کرده ایم که امیدواریم مورد استفاده تان قرار گیرد.
معرفی عوارض و مزایای زایمان در آب
مزایای زایمان در آب
-
زنانی که در آب زایمان میکنند، نسبت به سایر افراد کمتر نیاز به آرام بخش و مسکن دارند.
-
کاهش احتمال نیاز به تزریق داروی بیهوشی اپیدورال (اپیدورال روشی برای کاهش درد در زایمان میباشد که در آن تزریق داروی بیحسی به قسمتی از گودی کمر شما، با استفاده از یک سوزن خمیده و توخالی است.)
-
در این روش مادر میتواند در هر حالتی که راحتتر است قرار بگیرد که این امر برای زایمان راحتتر است.
-
با کاهش استرس، هورمونهای استرس (که موجب افزایش فشار خون میگردند) کمتر در بدن مادر تولید میشود و فشار خون مادر در حین تولد کاهش مییابد.
-
خوابیدن و نشسن در آب باعث تولید اندورفین میشود که مهارکننده درد است.
-
کاهش احتمال نیاز به انجام اپیزیاتومی یا همان برش پرینه در زایمان طبیعی
-
انجام شدن زایمان بصورت طبیعی که قطعا سالمتر از سزارین است
-
زایمان طبیعی در آب میتواند دردهای انقباضی شکم را کاهش دهد (این روش از زایمان، تفاوتی با زایمان طبیعی نداشته و تنها در کاستن از درد موثر است و نباید توقع زایمان بدون درد داشت.)
متخصصان اظهار دارند که این نوع زایمان برای کسانی که دوره بارداری سالم و عادی را گذراندهاند و بیماری ثانویهای ندارند پیشنهاد میگردد.
عوارض زایمان در آب
در خصوص عوارض زایمان در آب گفته ها زیاد است که ما در این مطلب مهمترین آنها را عنوان کرده ایم:
-
مرگ بیدلیل نوزاد
-
احتمال خفگی
-
مسمومیت با آب (هیپوناترمی)
-
ورود آب به ریههای نوزاد و آسپیراسیون آب که میتواند منجر به بیماری تنفسی گردد
-
پارگی بند ناف و عفونتهای دیگر از جمله سودوموناس باکتریمی