علائم و عوارض سندرم شیهان
علائم گوناگون است و برای هر کسی فرق میکند که بستگی به میزان افت عملکرد غده هیپوفیز در تولید هورمونها دارد. ضمنا علائم سندرم شیهان به تدریج و طی یک دوره از زمان بروز میکنند. در موارد نادر و بسیار جدیتر که به آن سندرم شیهان حاد میگویند، این علائم فورا بعد از زایمان ظاهر میشوند:
-
خستگی
-
خشکی پوست
-
افزایش وزن
-
یبوست
-
عدم ادامهی قاعدگی
-
قاعدگی نامنظم
-
توقف رشد موهای ناحیه شرمگاهی و زیر بغل بعد از شیو شدن
-
فشار خون پایین
-
عدم توانایی در تولید شیر و شیردهی
-
نازک شدن دیواره واژن
-
دیابت اینسیپیدوس (دیابت بی مزه)، عارضهای که در آن، کلیهها به میزان غیرعادی زیاد ادرار تولید میکنند
-
از دست دادن قدرت عضلات
-
مقاومت به انسولین
-
کاهش میل جنسی
-
گُرگرفتگی
-
کاهش سایز سینهها
ضربان قلب تند یا غیرعادی (تاچی کاردیا)
آیا درمان سندرم شیهان عوارضی هم دارد؟
اگر سطح هورمونها در خون با دقت کنترل و بررسی شود، نباید عارضهی جانبی خاصی به وجود بیاید. در موارد نادر اگر دوز هورمون مورد استفاده در درمان خیلی بالا یا خیلی پایین باشد، ممکن است عوارض جانبی به وجود بیاید که به سادگی با تصحیح دوز دارو برطرف خواهد شد. بیماران باید هر گونه سوال و نگرانی در مورد درمان را با پزشک خود مطرح کنند.
اگر تردید دارید که دچار سندرم شیهان شدهاید باید هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید. سندرم شیهان در صورت عدم درمان میتواند بسیار خطرناک باشد. اما اگر سندرم شیهان تشخیص داده شد، باید بدانید که بیشتر درمانهای جایگزینی با هورمون، موفقاند، مخصوصا اگر این عارضه زود تشخیص داده شود. اگر سندرم شیهان دارید و قصد دارید در آینده باردار شوید، خیلی مهم است که در این مورد به طور مفصل با پزشکتان صحبت کنید.
شما می توانید به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید یا اگر وقت مراجعه به پزشک را ندارید یا دسترسی به یک پزشک متخصص زنان و زایمان خوب برای شما سخت است، پیشنهاد میکنیم با استفاده از سامانه پزشکی از راه دور تله ویزیت به صورت آنلاین با بهترین پزشکان متخصص زنان و زایمان به صورت متنی ارتباط برقرار کنید.