دکتر فاطمه نعمت اللهی تله ویزیت

دلایل خونریزی بین دو پریود

خونریزی بین دو پریود ممکن است به صورت خونریزی، لکه بینی یا خونریزی شدید باشد. برای خونریزی بین دو قاعدگی دلایل بسیاری می­‌توان یافت.

با اینکه برخی از این عوامل را می­توان به سادگی رفع کرد، اما سایر آنها می­توانند نشان‌دهنده بیماری­‌های خطرناکی باشند. اگر بین دو پریود خود متوجه لکه بینی یا خونریزی شدید، باید برای انجام آزمایش، تشخیص و درمان آن به متخصص زنان مراجعه کنید.

دلایل احتمالی خونریزی بین دو پریود عبارتند از:

خونریزی بین دو پریود در چرخه قاعدگی پدیده‌ای طبیعی نیست.

یک چرخه قاعدگی متوسط از 21 تا 35 روز طول می­کشد. خونریزی طبیعی واژن یا همان پریود، می­تواند از چند روز تا چند هفته طول بکشد. هرگونه خونریزی خارج از این دوره غیرطبیعی بوده و می­تواند به دلایل بسیاری رخ دهد. این دلایل عبارتند از:

عدم تعادل هورمونی

استروژن و پروژسترون دو هورمونی هستند که چرخه قاعدگی را منظم می­کنند. در صورتی که تعادل آنها به هم بخورد، ممکن است لکه بینی داشته باشید. تمامی موارد زیر می­توانند روی تعادل هورمونی شما تأثیر بگذارند:

هم­چنین، برخی از بانوان در زمان تخمک­ گذاری به دلیل تغییرات هورمونی، خونریزی تخمک گذاری خواهند داشت.

هنگام استفاده از هرگونه روش هورمونی پیشگیری از بارداری، خونریزی غیرطبیعی، در سه ماهه نخست مصرف آن طبیعی است. این روش­ها عبارتند از:

  • قرص­ های ضدبارداری
  • دستگاه ­های درون رحمی (آی یو دی)
  • چسب ضدبارداری
  • ایمپلنت یا تزریق ضدبارداری

مشکلات بارداری

مشکلات دوران بارداری می­توانند منجر به خونریزی شوند. هم سقط جنین و هم بارداری خارج از رحم می­توانند سبب خونریزی شوند. بارداری خارج از رحم زمانی رخ می­دهد که یک تخمک بارور شده به جای دیواره رحم، خود را به دیواره لوله­های فالوپ می­ چسباند.

ممکن است لکه بینی در دوران بارداری به معنای سقط جنین نباشد،. با این حال، اگر باردار بودید و هرگونه خونریزی واژینالی داشتید، باید سریعاً با پزشک خود تماس بگیرید.

فیبروم رحم

فیبروم رحم توده‌های غیرسرطانی هستند که در رحم به وجود می‌­آیند. این توده­ ها در زنانی که زایمان داشته­‌اند، تقریباً رایج هستند.

عفونت

خونریزی بین دو پریود می­تواند نشانه­ عفونت در دستگاه تناسلی باشد. عفونت می­تواند منجر به التهاب و خونریزی شود. علل عفونت دستگاه تناسلی عبارتند از:

  • عفونت ناشی از رابطه جنسی
  • دوش واژن
  • دخول
  • بیماری حساسیتی لگن، که نشانه آن ورم اعضای تناسلی است و منجر به ایجاد زخم می­شود

سرطان

در برخی موارد، سرطان هر یک از اعضای زیر می­تواند منجر به خونریزی شود:

دیگر علل محتمل خونریزی واژینال نادر بوده و عبارتند از:

  • دخول یک شی درون واژن
  • استرس بیش از حد
  • دیابت
  • اختلالات تیروئیدی
  • کاهش یا افزایش شدید وزن

چه زمانی باید از پزشک متخصص زنان کمک گرفت؟

هر زمان که خونریزی غیرطبیعی واژینال داشتید، میبایست با متخصص زنان تماس بگیرید. علت خونریزی می­تواند جدی باشد و باید شناسایی شود. اگر باردار هستید و خونریزی واژینال دارید، فوراً به پزشک خود مراجعه کنید.

اگر علاوه بر خونریزی، علائم نگران کننده دیگری هم دارید، ممکن است لازم باشد سریعاً به اورژانس مراجعه کنید. چنین علائمی عبارتند از:

  • درد
  • سرگیجه
  • بی حالی
  • تب

حین معاینه باید انتظار چه چیزی را داشته باشیم؟

هنگامی که به دلیل خونریزی بین دو پریود به متخصص زنان مراجعه می­کنید باید برای پاسخ دادن به سئوالاتی درمورد علائم بیماری آمادگی داشته باشید.

بهتر است چرخه قاعدگی خود را ثبت کنید. زمان آغاز و پایان قاعدگی، شدت و مدت زمان جریان خون، و میزان و زمان خونریزی بین دو پریود خود را یادداشت کنید. پزشکتان درمورد دیگر علائمی که داشته‌اید و داروهایی که مصرف می­کنید، از شما سئوال خواهد پرسید.

هم­چنین ممکن است پزشکتان برای تشخیص بیماری به معاینه فیزیکی، برای مثال معاینه کف لگنی، نیاز داشته باشد.

آزمایش­‌های تشخیصی می­توانند در تشخیص بیماری به پزشک کمک کنند. برای اندازه ­گیری میزان هورمون‌­ها، ممکن است از شما نمونه خون بگیرند. ممکن است برای انجام آزمایش، از بافت دهانه رحم یا لایه‎­های رحم نمونه برداری شود، که بیوپسی نامیده میشود.  هم­چنین ممکن است پزشکتان بخواهد سونوگرافی هم انجام دهد.

درمان خونریزی بین دو پریود

هیچ درمان خاصی برای خونریزی بین دو پریود وجود ندارد. درمان آن با توجه به علت بروزش متغییر است.

عواقب نادیده گرفتن خونریزی بین دو پریود

در برخی موارد این نوع خونریزی غیرطبیعی به طور خود به خودی رفع خواهد شد. با این حال، در برخی زنان عامل خونریزی به درمان نیاز دارد. نادیده گرفتن این مشکل و مراجعه نکردن به پزشک متخصص زنان می­تواند منجر به تشدید بیماری شود.

پیشگیری از خونریزی بین دو پریود

ممکن است بنا به عامل ایجاد آن، نتوانید از خونریزی بین دو پریود پیشگیری کنید. با این حال، در برخی موارد، راهکارهای پیشگیری می­توانند مؤثر باشند.

* سعی کنید سبک زندگی سالم و وزن مناسب داشته باشید چرا که اضافه وزن می­تواند سبب بی نظمی قاعدگی شود.

* اگر از قرص ­های ضدبارداری استفاده می­ کنید، برای پیشگیری از به هم خوردن تعادل هورمونی، آنها را طبق دستور پزشک، استفاده کنید. برای حفظ سلامت بدن و کاهش استرس، مرتباً ورزش کنید.

* برای کنترل درد، از ایبوپروفن یا ناپروکسن استفاده کنید که در واقع به کاهش خونریزی کمک می­کنند. از مصرف آسپرین که خطر خونریزی را بالا می­برد، خودداری کنید.

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
ساعات حضور در مطب
شنبه الی چهار شنبه: صبح ها از 8 الی 12
تلفن: 88430922-021
بالا