تمامی دوره های قاعدگی شرایطی برابر را ایجاد نمی کنند. برخی بانوان قاعدگی های سنگینتر را تجربه می کنند. این مساله نباید در ابتدا موجب نگرانی شما شود، اما گاهی اوقات ممکن است مساله ای موجب تغییر در قاعدگی های شما شده باشد.
دلایل قاعدگی سنگین
بانوان بدون تردید از این مساله که چه شرایطی برای آنها عادی محسوب می شود، آگاه هستند. اما در صورت تجربه مساله ای غیرعادی که به مدت سه ماه ادامه داشته است و همچنین در صورت تداوم قاعدگی های سنگین و غیر معمول باید با پزشک متخصص زنان صحبت کنید. در ادامه با برخی دلایل قاعدگی های سنگین بیشتر آشنا می شویم.
قرصهای ضدبارداری خود را تغییر دادهاید
با در نظر گرفتن این مساله که قرصهای ضدبارداری هورمونی اغلب دورههای قاعدگی را تنظیم و سبکتر می کنند، منطقی است که با تغییر آنها و استفاده از قرصهای غیر هورمونی و یا قطع مصرف، به طور کامل با قاعدگیهای سنگینتر مواجه شوید.
اگرچه آییودیها میتوانند قاعدگیها را سبکتر کنند، اما آییودیهای غیر هورمونی نیز در بیشتر بانوان منجر به قاعدگیهای سنگینتر میشوند. در صورت تداوم خونریزیهای سنگین به مدت سه ماه، مراجعه به پزشک متخصص زنان را فراموش نکنید.
در مرحله پیش از یائسگی قرار دارید
در شرایطی که بسیاری از بانوان جوان ممکن است خود را واجد شرایط قرار گرفتن در این دسته ندانند، اما مرحله پیش از قاعدگی مدت گذار 4 تا 10 ماهه که به یائسگی ختم میشود میتواند حتی برای بانوان 30 ساله نیز شکل بگیرد. شما نمیتوانید زمان دقیق یائسگی را پیش بینی کنید، اما تغییرات قاعدگی، نخستین نشانه از تغییرات مرتبط با یائسگی محسوب میشوند.
از داروهای ضد انعقاد خون استفاده میکنید
داروهای ضد انعقاد خون که اغلب به عنوان رقیق کنندههای خون ارجاع میشوند، برای کمک به تجزیه لختههای خون خطرناک تجویز میشوند. در شرایطی که داروهای ضد انعقاد خون مانند آسپرین به جریان راحتتر خون در بدن کمک میکنند و بر همین اساس، خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را کاهش میدهند، اما همچنین این امکان را فراهم میکنند تا خون آزادانهتر به سمت پایین حرکت کند.
یک اختلال خونی دارید
قاعدگیهای سنگین غیرعادی ممکن است نشانهای از یک اختلال خونی باشند. در شرایطی که انواع مختلفی از بیماریهای خونی وجود دارند، بیماری فون ویلبراند یکی از نمونههای رایج است که افراد مبتلا به آن فاقد یک پروتئین ویژه انعقاد خون هستند.
فیبروئید (فیبروم) رحمی دارید
فیبروئیدهای رحمی، تومورهای غیر سرطانی کوچکی هستند که در رحم رشد میکنند و در شرایطی که ممکن است ترسناک به نظر برسند، اما مواردی بسیار شایعتر از آن چیزی هستند که فکر میکنید. یکی از علائم اصلی فیبروئید رحمی، خونریزیهای سنگین است که گاهی اوقات با لختههای خون یا خونریزی بین دورههای قاعدگی همراه است. فرد باید برای بررسی دقیق به پزشک مراجعه کند. درمان فیبروئید رحمی گاهی اوقات میتواند به سادگی استفاده از قرص ضد بارداری یا داروهای دیگر باشد.
سندرم تخمدان پلی کیستیک دارید
بانوان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک میتوانند خوشهای از کیستها (اغلب با یک رشته مروارید مقایسه میشود) را در تخمدانهای خود داشته باشند که میتواند به قاعدگیهای سنگینتر منجر شود. تخمک گذاری، که برای بانوان مبتلا به سندرم پلی کیستیک نامنظم است، موجب ریزش دیواره درونی رحم میشود. اگر این محرک نباشد، ضخامت دیواره درونی رحم افزایش می یابد و بعد موجب قاعدگیهای سنگینتر میشود.
به عفونت مبتلا هستید
این مورد شامل عفونتهای قابل انتقال از طریق رابطه جنسی میشود. گونوره، کلامیدیا یا هر گونه عفونت روی دیواره درونی رحم، میتواند موجب خونریزیهای سنگین شود. در نتیجه مراجعه به پزشک متخصص زنان و بررسی شرایط در کوتاهترین زمان ممکن ایده خوبی است. اگر به یک بیماری آمیزشی مبتلا هستید، داروهای مختلفی برای درمان آن وجود دارند.
تشخیص و درمان خونریزی های غیر طبیعی:
درمان خونریزیهای غیر طبیعی، زمانی امکان پذیر است که پزشک از شرایط به وجود آمده، آگاهی کامل داشته باشد. وقتی به پزشک مراجعه می کنید، معمولا از تاریخچه پزشکیتان و اینکه چه داروهایی مصرف می کنید، سوال می کند. البته اگر بزرگسال باشید، چون اگر شخص نوجوان باشد، اولین حدس پزشک متناسب با سن شخص، مربوط به عدم تخمکگذاری است. متخصص زنان ممکن است یک سری چکاپها نیز تجویز کند که حین تشخیص کمک کننده باشد.
بعضی از تستهایی که ممکن است به تشخیص خونریزیهای غیر طبیعی کمک کنند:
* سونوگرافی:
در این تست ها اطلاعات به صورت عکس از رحم، لگن و تخمدانها در اختیار پزشک قرار می گیرد و به پزشک قدرت تشخیص و بررسی مشکل را می دهد.
* تست پاپ اسمیر:
این تست با حمع آوری سلول های دهانه رحمی عمل می کند. این سلولها، با هدف اینکه عفونت و التهاب در آنها جست و جو شود، مورد آزمایش قرار میگیرند. چونکه این عوامل ممکن است باعث سرطان شوند و خونریزی حین قاعدگی را بسیار تشدید کنند و یا باعث بی نظمی های قاعدگی شوند.
* آزمایشات خون:
پزشک نمونه خونی را می گیرد و آن را چک می کند، آن را جهت یافتن عواملی که باعث فقر آهن و درنتیجه آنمی و بعضی مشکلات دیگر مثل مشکلات انعقادی و بیماری های نیروئیدی می شود، چک می کند که نهایتا آزمایشات TFT برای بررسی عملکرد تیروئیدی روی نمونه خونی انجام می گیرد گیرد.
*نمونه گیری از دیواره رحمی:
یک نمونه بافتی از دیواره رحم گرفته میشود و در اختیار پزشک قرار گرفته تا علت خونریزی و ریزش دیواره رحمی مشخص شود.