سلامت بسیار حائز اهمیت است. با وجود اینکه بایستی بیشتر مراقب خود باشیم اما بازهم نسبت به خود بی توجه هستیم . این در حالی است که تمامی ما انسان ها به راحتی می توانیم بیمار شویم و هیچ استثنایی وجود نخواهد داشت . پیشگیری بهتر از درمان است و بهتر است به جای آنکه به فکر درمان باشیم سعی نماییم تا زمینه های ابتلا به بیماری را فراهم نکنیم و روش های پیشگیری را بیاموزیم و بیشتر از خود مراقبت کنیم .عوامل عفونی می توانند عملکردهای مختلف انسان از جمله تولید مثل را مختل کنند. باکتری ها، قارچ ها، ویروس ها و انگل ها می توانند در عملکرد تولید مثل در هر دو جنس اختلال ایجاد کنند.
یکی از دلایل نازایی در خانمها، عفونت دستگاه تناسلی است. عفونتها میتوانند قسمتهای مختلف دستگاه ژنیتال داخلی یا خارجی زن را درگیر کنند و سبب درد و در درازمدت ناباروری آنها شوند.عفونت های دستگاه تناسلی زنان از جمله عفونتهای مخمری و واژینوزیس باکتریایی بسیار شایع هستند و بسیاری از خانمها در طول زندگی خود مبتلا به این عفونتها میشوند. گرچه عفونت های دستگاه تناسلی زنان ناخوشایند هستند و علائم ناراحت کنندهای میتوانند ایجاد کنند اما به راحتی درمان میشوند و در صورت درمان خطری برای باروری فرد محسوب نمیشوند. با این حال در صورتی که عفونتهای واژینال درمان نشوند میتوانند موجب آسیب طولانی مدت به دستگاه تناسلی شوند. بنابراین در صورت ابتلا به هر یک از عفونت های دستگاه تناسلی زنان سریعا نسبت به درمان اقدام کنند.
گاهی عفونت های داخلی به صورت حاد، ناگهانی و شدید به صورت تب، ترشحات واژینال و... ظاهر می شود که اگر تشخیص داده نشوند در سال های بعد یعنی هنگام مراجعه خانم برای درمان نازایی با گرفتن عکس رنگی رحم سابقه یک عفونت در سال های قبل مشاهده می شود که باعث بسته شدن لوله ها می شود و در بعضی موارد بدون ایجاد علایم بالینی عوارض بدی بر جا می گذارد.
مهمترین عارضه این عفونت ها امکان بسته شدن و آسیب لوله های رحمی است. زیرا وجود لوله های رحمی برای انتقال تخمک و باروری آن توسط اسپرم ضروری است. عفونت لوله های رحمی حدوداً ۱۰ درصد نازایی ها را تشکیل می دهد. علایم این عفونت ها بر خلاف عفونت های دستگاه تناسلی خارجی دیر بروز می کند. ممکن است در موارد خفیف تا متوسط هیچ علامتی از نظر بالینی نداشته باشند.
اجسام خارجی نظیر آی.یو.دی (IUD) تامپون ها و… عواملی است که بدن را مستعد عفونت می کنند. البته در صورت کنترل های مرتب درصد ابتلا کاهش پیدا می کند. بیماری های عفونی نیز از طریق خون با منشأهای مختلف می توانند مشکلاتی را ایجاد کنند.
عفونت هایی که ممکن است باعث نازایی شود
برخی از عفونت هایی که در صورت درمان نشدن ممکن است موجب ناباروری شوند عبارتند از:
-
عفونت التهابی لگن
-
عفونت ژنیکوکسی
-
عفونت کلامیدیا
-
عفونت باکتریایی
اما نگران نباشیدهمیشه امکان کنترل و مدیریت بحران های ایجاد شده در زمینه بهداشت، درمان و سلامت نیز فراهم میشود.شما میتوانید در هرلحظه از راه دور به صورت آنلاین با پزشک متخصص خود در ارتباط باشید و در صورت بروز علایم بیماری، طی یک تله ویزیت مشکل خود را به صورت امن با پزشک متخصص زنان درمیان بگذارید و خیلی سریع اقدام به درمان را آغاز کنید.
در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط
دکتر فاطمه نعمت اللهی ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.