چسبندگی لوله های رحم از جمله مهم ترین مشکلاتی است که برای برخی از زنان رخ می دهد. چسبندگی لوله های رحم یکی از انواع علل و عواملی است که می تواند مانعی جدی در مسیر بارداری زنان باشد. زیرا در صورتی که لوله های رحمی به هم چسبیده باشند امکان انتقال اسپرم ها به داخل رحم از بین می رود در نتیجه باروری غیر ممکن خواهد شد. به همین دلیل زنانی که می خواهند برای بارداری اقدام کنند باید حتماً در ابتدا تحت معاینات پزشکی متخصص زنان قرار گیرند تا سلامت کامل رحم و تخمدان ها مورد بررسی قرار گیرد.
علائم چسبندگی رحم
علائم چسبندگی رحم بسته به ویژگی های شخص متفاوت می باشد. به عنوان مثال در برخی از بانوان، چسبندگی رحم هیچ علائمی ندارد و در برخی دیگر وجود چرخه قاعدگی نامنظم، می تواند نشانه ای بر وجود چسبندگی رحم در فرد باشد. به طور کلی علائم و نشانه های چسبندگی رحم شامل موارد ذیل میگردد:
-
آندومتریوز
-
سقط جنین مکرر
-
تغییرات دوره قاعدگی همچون بی نظمی، کاهش یا قطع شدن خونریزی
-
احساس درد در هنگام رابطه جنسی
-
احساس گرفتگی و درد رحم در زمان قاعدگی همراه با خونریزی خفیف یا عدم خونریزی
-
ناباروری بودن دلیل مشخص
-
جفت تهاجمی
علل ایجاد چسبندگی رحم
-
خونریزی شدید پس از زایمان
-
جفت دفع نشده پس از زایمان
-
جای زخم پس از جراحی رحم مانند کورتاژ و اتساع
-
وجود جای زخم پس از جراحی سرازین
-
عفونت اندامهای تولید مثل
-
پرتو درمانی
درمان چسبندگی رحم
در خصوص روشهای درمانی این بیماری چسبندگی رحمی اولین اقدام برای درمان، دارو درمانی است و در موارد شدید از روش هیستروسکوپی است که در آن پزشک متخصص زنان طی یک عمل جراحی قسمتهای چسبنده به رحم بیمار را جدا میکند.
آبا امکان باردار شدن بعد از حذف چسبندگی رحم وجود دارد؟
براساس آمارهای جمع آوری شده توسط انجمن آمریکایی تولید مثل، نوع و شدت چسبندگی نتایج تولید مثل متفاوتی دارد. بیمارانی که دارای چسبندگی رحم خفیف تا متوسط هستند، 70 تا 80 درصد حاملگی کامل را داشتند و اختلال قاعدگی معمولا کاهش می یابد. اگر چسبندگی داخل رحمی شدید باشد یا باعث ایجاد آسیب جدی به پوشش انسدادی شود، میزان موفقیت بارداری در تمام دوران پس از درمان تنها 20 تا 40 درصد خواهد بود.
در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط
دکتر فاطمه نعمت اللهی ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.