دکتر فاطمه نعمت اللهی تله ویزیت

آیا داشتن پریود شدید و دفع لخته‌های خون در قاعدگی، نگران کننده است؟

منوراژی چیست؟

بسیاری از بانوان از خونریزی‌های سنگین قاعدگی رنج می ‌رند.

منوراژی یعنی افزایش خون از دست رفته قاعدگی (یعنی بیشتر از 80میلی لیتر در هر سیکل). در واقع خون از دست رفته قاعدگی به ندرت اندازه‌گیری می‌شود. بیشتر اوقات فقط آن دسته از خانم‌هایی که مقدار خون از دست رفته آن‌ها افزایش می‌یابد و قاعدگی‌های سنگین را تجربه می‌کنند، حتما باید به پزشک متخصص زنان مراجعه کنند.

چه چیزی باعث پریود شدید و خونریزی غیر طبیعی می‌شود؟

در خانم‌ها، بارداری و خونریزی غیرعادی رحمی باعث خونریزی غیر طبیعی می‌شود. هرچقدر سن افزایش پیدا کند، خانم‌ها باید بیشتر به فکر) IUCD وسیله جلوگیری از بارداری داخل رحمی)، فیبروم‌های رحمی، اندومتریوز، آدنومیوزیس، عفونت‌های لگنی، پولیپ‌های رحمی و کم کاری غده تیروئیدی باشند.

مطلب پیشنهادی دکتر فاطمه نعمت اللهی: تاثیر کم کاری تیروئید بر قاعدگی و تخمک گذاری
مطلب پیشنهادی دکتر فاطمه نعمت اللهی: علل فیبروم‌های رحمی و درمان‌های آن
مطلب پیشنهادی دکتر فاطمه نعمت اللهی: از اندومتریوز چه می‌دانید؟
مطلب پیشنهادی دکتر فاطمه نعمت اللهی: پولیپ رحم

در خانم‌هایی که پیش از سن یائسگی هستند، بدخیمی‌های دیواره رحمی دیده می‌شود. مشکلات خونریزی‌های کلی، مثل بیماری‌هایی  که در آن فقدان یک سری از فاکتورهای پروتئینی که در عملکرد پلاکت‌ها و فرایند انعقاد خون نقش تعیین کننده‌ای دارند، اتفاق می‌افتد.

اگر حین خونریزی مجبور شدید که دو پد را در عرض دو ساعت استفاده کنید، کاملا غیر طبیعی است.

خونریزی سنگین می تواند به مشکلات زیر مرتبط باشد:

* خونریزی های غیرطبیعی رحمی:

این خونریزی‌ها، سنگین و نامنظم هستند که به علت عدم شناسایی بیماری های لگنی اتفاق می‌افتد که با عدم تخمک‌گذاری در سیکل قاعدگی ایجاد می‌شود. عدم تخمک‌گذاری، یعنی تخمدان‌ها توانایی آزاد کردن تخمک را طی یک سیکل قاعدگی، ندارند، در نتیجه تخمک گذاری اتفاق نمی‌افتد.

* مشکلات در بارداری:

قاعدگی‌های شدید می‌تواند به علت سقط جنین و همچنین می‌تواند نتیجه جایگیری غیر عادی جفت باشد.

چه موقع میبایست به دلیل پریود شدید به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید:

اگر هرکدام از علائمی که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم را داشتید، حتما به متخصص زنان خود اطلاع دهید:

* خونریزی شدید قاعدگی از واژن که حداقل یک تامپون یا پد را در کمتر از دو ساعت بخیساند.

* خونریزی نامنظم واژینال: همیشه یک سری یادداشت از زمان دقیق قاعدگیتان داشته باشید و حتما خونریزی‌هایی که مابین پریود ها اتفاق می‌افتند را یادداشت کنید.

* خونریزی واژینال پس از یائسگی

* دفع لخته‌های خونی که از 2.5 سانتی متر بیشتر باشد.

* دردهای شدید شکمی که با دفع مقدار زیادی خون همراه است.

 

تشخیص و درمان خونریزی های غیر طبیعی:

درمان منوراژی، زمانی امکان پذیر است که پزشک از شرایط به وجود آمده، آگاهی کامل داشته‌باشد. وقتی به پزشک مراجعه می‌کنید، معمولا از تاریخچه پزشکیتان و اینکه چه داروهایی مصرف می‌کنید، سوال می‌کند. البته اگر بزرگسال باشید، چون اگر شخص نوجوان باشد، اولین حدس پزشک متناسب با سن شخص، مربوط به عدم تخمک‌گذاری است. پزشک ممکن است یک سری چکاپ‌ها نیز تجویز کند که حین تشخیص کمک کننده باشد.

بعضی از تست‌هایی که ممکن است به تشخیص منوراژی کمک کنند:

در این تست ها اطلاعات به صورت عکس از رحم، لگن و تخمدان ها در اختیار پزشک قرار می گیرد و به پزشک قدرت تشخیص و بررسی مشکل را می‌دهد.

این تست با حمع آوری سلول‌های دهانه رحمی عمل می‌کند. این سلول‌ها، با هدف اینکه عفونت و التهاب در آن‌ها جست و جو شود، مورد آزمایش قرار می‌گیرند. زیرا این عوامل ممکن است باعث سرطان شوند و خونریزی حین قاعدگی را بسیار تشدید کنند و یا باعث بی‌نظمی های قاعدگی شوند.

  • آزمایشات خون:

پزشک نمونه خونی را می‌گیرد و آن را چک می‌کند، آن را جهت یافتن عواملی که باعث فقر آهن و درنتیجه آنمی و بعضی مشکلات دیگر مثل مشکلات انعقادی و بیماری‌های نیروئیدی می‌شود، چک می‌کند که نهایتا آزمایشات TFT برای بررسی عملکرد تیروئیدی روی نمونه خونی انجام می‌گیرد.

  • نمونه‌گیری از دیواره رحمی:

یک نمونه بافتی از دیواره رحم گرفته می‌شود و در اختیار متخصص زنان قرار گرفته تا علت خونریزی و ریزش دیواره رحمی مشخص شود.

  • تست‌های دیگر مثل هیستروسکوپی، سونوهیستوروگرافی و

راه های درمانی پریود شدید و خونریزی غیر طبیعی:

* محصولات IUCDs حاوی پروژسترون که به عنوان اولین راه درمانی پیشنهاد می‌شوند و مخصوصا برای کسانی است که خواستار جلوگیری از بارداری هستند. این روش‌های درمانی بیش از 86 درصد از خونریزی را طی 3 ماه و 97 درصد آن را طی یک سال، کاهش می‌دهد. که برای کاهش خونریزی‌های غیر طبیعی رحمی بسیار موثر هستند و حجم فیبروم های رحمی را پس از 18-6 ماه استفاده، کاهش می‌دهند.

* بستن لوله‌های فالوپ که با روش IUD قابل مقایسه است.

* دومین راهی که پیشنهاد می‌شود، داروهای ضد انعقاد است که باعث کاهش 49 درصدی از دست دادن خون می‌شوند، مثل ترانگزامیک اسید، آنتی پروستاگلاندین ها و 29 درصد کاهش خونریزی با مفنامیک اسید نیز اتفاق می‌افتد.

* خط سوم درمانی که پیشنهاد می‌شود: استفاده از پروژسترون‌ها

* خارج کردن رحم یا هیسترکتومی: این روش برای بانوانی مناسب است که قصد بارداری ندارند و فیبروم‌های بزرگ تر از 3 سانتی متر دارند. (برداشتن رحم روش ترجیحی است(

* میومکتومی یا بستن جریان خون شریان رحمی: روشی است که در خانم‌هایی که فیبروم‌های بزرگ‌تر از 3 سانتی متر و تمایل به داشتن قدرت بارداری هستند، استفاده می‌شود.

اثرات ممکن منوراژی

منوراژی شرایط بسیار سختی است که نباید برای طولانی مدت، آن را داشته باشید. در این قسمت مطالبی درباره اثرات نادیده گرفتن منوراژی در اختیار شما می‌گذاریم:

* آنمی: یکی از نتایج بدیهی منوراژی است، از دست دادن مقدار زیادی خون، هر ماه باعث می‌شود که در طولانی مدت ظاهر شخص پریده به نظر بیاید و دچار آنمی شود که به دو صورت اتفاق می‌افتد:

* از دست دادن خون که باعث کاهش سلول‌های قرمز خونی می‌شود و به صورت یک چرخه تکرار می‌شود و در آن هموگلوبین خون که نقش اکسیژن رسانی به بافت‌ها را دارد نیز کاهش می‌یابد. در این حالت است که آنمی فقر آهن رخ می‌دهد. این شرایط جهت جایگزین کردن سلول‌های قرمز خونی از دست رفته، توسط خود بدن ایجاد می‌شود و بدن ذخایر آهن را برای تولید هموگلوبین، از دست می‌دهد تا به سیستم اکسیژن‌رسانی بافتی کمک کند. این دلایل باعث فقر آهن می‌شود.

* دیسمنوره شدید: دلدردهای قاعدگی به طور طبیعی همراه قاعدگی هستند و باعث می شوند که یک پریود سخت و دردناک داشته باشید. اما منوراژی با ایجاد دلدردهای قاعدگی و سپس خونریزی‌های شدید و سنگین که همراه لخته‌های خون بزرگ‌تر از 2.5 سانتی متری است، باعث می شود که دیسمنوره، پیش پا افتاده به نظر رسد که میبایست سریعاً به متخصص زنان مراجعه کنید.

برچسب ها قاعدگی واژن
مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
ساعات حضور در مطب
شنبه الی چهار شنبه: صبح ها از 8 الی 12
تلفن: 88430922-021
بالا