|
بانوان در سنین باروری بهطور طبیعی، هر 28 روز (این عدد میتواند 7 روز بیشتر یا کمتر از این هم باشد)، 2 تا 7 روز دچار خونریزی میشوند. در هر عادت ماهانه طبیعی روزانه حدود 5 قاشق سوپخوری (40 میلیلیتر) خون و ترشحات خارج شده و کمتر از 8 نوار بهداشتی خیس میشود. معمولا شدت خونریزی دو روز است.عادت ماهیانه هرچند همیشه همراه درد و ناراحتی باشد، اما نشانهای از سلامت بدن خانمها است و تغییرات آن باید بهعنوان هشداری جدی در نظر گرفته شود.
|
۱۲ـ۹ سالگی برای بسیاری از نوجوانان به معنی مرحلهای جدید از زندگی است که با تغییرات ویژهای در بدن آشکار میشود. در این دوره باید آمادگیهای لازم در مورد بلوغ جنسی و تغییرات ناشی از آن (بهویژه در دختران) ایجاد شود.
|
تجارب آمیزش جنسی برای هر کسی یک فرآیند متفاوت است. زنان ممکن است در مورد خونریزی بعد از مقاربت نگران باشند. بسیاری از زنان پس از مقاربت دچار خونریزی میشوند. افرادی که در این شرایط دچار خونریزی می شوند میخواهند علت این مشکل را بدانند.
|
یکی از مشکلات بانوان، عفونتهای متنوع واژن است که در دورههای مختلف زندگی دچار آن میشوند. این عفونتها در هر دوره زندگی دارای عوامل زمینهساز خود است.
عفونت قارچی که در هر دوره سنی رخ می دهد و با علائم خارش و ترشحات پنیری واژن همراه است،...
|
استفاده از قرص آهن یا اسید فولیک یا اسید فولیک در دوران پریود اشکالی ایجاد نمی کند و لازم نیست که اگر پزشک تان برای شما این دو نوع دارو را تجویز کرده اند در طول دوره پریود مصرف را قطع و پس از پاک شدن و پایان خون ریزی قاعدگی دوباره مصرف آهن و اسید فولیک را شروع کنید.
|
خونریزی شدید قاعدگی یا منوراژ ( Menorrhagia ) به خونریزی سنگین ناشی از قاعدگی گفته می شود که فعالیت های روزانه خانم را مختل می کند. این خونریزی سالانه بر بیش از 10 میلیون خانم تاثیر می گذارد. مقدار متوسط خون از دست رفته در قاعدگی حدود 30 تا 40 میلی لیتر یا 2 تا 3 قاشق غذاخوری در طول 4 یا 5 روز است. خونریزی شدید قاعدگی زمانی دیده می شود که مقدار خون از دست رفته بیش از 80 میلی لیتر یا دو برابر مقدار طبیعی در یک دوره باشد.
|
بلوغ، دورهی بلوغ جنسی و امکان دستیابی به باروری است. زمان شروع بلوغ تا حد زیادی در افراد مختلف متفاوت است، با این حال بلوغ معمولاً در دختران بین سنین 10 تا 14 سال و در پسران بین سنین 12 تا 16 سال رخ میدهد. زمان آغاز بلوغ و چگونگی سرعت تغییراتی که در اثر آن رخ میدهد تحت تاثیر عوامل زیادی است از جمله:...
|
اگر در حال تلاش برای بچه دار شدن هستید، احتمالاً دو واقعیت مهم را در مورد بارداری بدانید:
1) احتمال بارداری یک زن در حوالی تخمک گذاری وجود دارد و
2) تعیین دقیق تاریخ تخمک گذاری آسان نیست. این به این دلیل است که تخمک گذاری ...
|
به حالت زودتر یا دیرتر پریود شدن فرد، بی نظمی قاعدگی می گویند. عملکرد هیپوتالاموس، هیپوفیز، تخمدان و رحم در هماهنگی کامل نقش مهمی در شکل گیری چرخه قاعدگی دارد. از اولین خونریزی در دوران بلوغ تا یائسگی سیکل قاعدگی که به طور منظم هر ماه تا دوره زمانی تکرار می شود، هر 21 تا 35 روز و به عبارت دیگر به طور متوسط هر 28 روز اتفاق می افتد. برای تشخیص نامنظمی قاعدگی باید ...
|
در اواسط چرخه پریودی، دیواره های رحم کم کم ضخیم میشود و آماده بارداری میشود. اگر این اتفاق نیفتد، لایه تشکیل شده پوشش رحم جدا شده و باعث خونریزی در طول پریودی میشود. گاهی اوقات لخته خونها باعث ...
|
بدن شما در زمان بارداری به طرق مختلف تغییر می کند و ممکن است ترشحات واژن را افزایش دهید. افزایش ترشح موکوس آزاد شده از غدد دهانه رحم با اثر استروژن بیش از حد در دوران بارداری علت ترشح طبیعی در بارداری است. اگر ترشحات شفاف یا سفید و بدون بو باشد، به احتمال زیاد به دلیل تغییرات هورمونی در دوران بارداری است و...
|
خانمها بهخصوص دختران جوان از وقتی وارد سن بلوغ میشوند و قاعدگی را تجربه میکنند سؤالات بسیاری در ذهنشان ایجاد میشود که شاید بهراحتی نتوانند از پزشک خود بپرسند، به همین دلیل آنها را نادیده گرفته و به مشکلاتشان عادت میکنند. برای مثال خیلی از خانمها هرماه قاعدگیهای شدیدی را تجربه میکنند و به مرور دچار کمبود آهن، ضعف و بیحالی میشوند اما هیچوقت به ذهنشان نمیرسد که شاید مشکل از قاعدگیشان باشد.
|
لکهبینی یک اصطلاح رایج است که برای توصیف مقادیر کمی از خونریزی واژینال بین دورههای قاعدگی استفاده میشود. این خونریزی به عنوان خونریزی بین قاعدگی نیز شناخته میشود. در مواردی که در دوران بارداری قاعدگی انتظار نمیرود، ممکن است خونریزی بعد از یائسگی، قبل از بلوغ یا بعد از رابطه جنسی رخ دهد. لکهبینی گاهی اوقات میتواند ...
|
پریود یا قاعدگی فرآیندی است که طی آن لایه ضخیمی از خون و بافت که به دیواره رحم چسبیده ریزش میکند و از طریق واژن، از بدن خارج میشود. دختران در حالت نرمال از سنین ۱۲ تا ۱۴ سالگی پریود را تجربه میکنند و این روند در زنان تا سنین ۴۵ تا ۵۵ سال ادامه پیدا میکند. درصورتیکه دختران پس از سن ۱۶ سالگی همچنان پریود نشوند لازم است جهت علتیابی و درمان عقب افتادن پریود به پزشک زنان مراجعه کنند.
|
جوانسازی واژن تنها با یک درمان چند دقیقه ای و با کمترین درد و عوارض امکان پذیر است. بافت واژن، درست مانند پوست صورت، در طول زمان تغییر می کند. هنگامی که کلاژن از دست می رود، احساس شلی در این ناحیه اتفاق می افتد. این افتادگی به خصوص در اطراف دهانه واژن، مشهود تر است. در کل این عوارض به دلیل افزایش سن، زایمان، استعداد ژنتیکی و سبک زندگی ایجاد می شود. این عارضه منجر به از دست دادن احساس جنسی و نا رضایتی فرد در رابطه جنسی می گردد. بنابراین در صورت وجود هر کدام از این مشکلات لازم است که به متخصص زنان مراجعه شود.
|
اصطلاح PMS که به سندرم پیش از قاعدگی معروف است در سال 1953 ابداع شد. این بیماری ترکیبی از اختلالات عاطفی، جسمی، روانی و خلقی است که در دوره قاعدگی یک زن از روز تخمک گذاری تا شروع دوره قاعدگی رخ میدهد. حدود 90 درصد از زنان در مقطعی از زندگی خود علائم قبل از قاعدگی را تجربه میکنند.
|
قاعدگی دردناک (دیسمنوره ) یکی از سوال های رایج میان خانم های جوان است که از پزشک خود معمولاً سوال می کنند. قاعدگی دردناک به دو دسته دیسمنوره اولیه و دیسمنوره ثانویه تقسیم بندی می شود.
|
ناحیه واژن شما، از جمله لابیا یا لب فرج، بخش حساسی از آناتومی شما است که نیاز به مراقبت آگاهانه و فهمیده دارد. اگر لابیای شما بیش از حد بزرگ است، وضعیتی که به عنوان هیپرتروفی لبی نیز شناخته میشود، ممکن است نسبت به این قسمت از بدن خود احساس منفی داشته باشید.
|
رحم، که جنین را در تمام دوران حاملگی حمل میکند ، دارای سه لایه است- لایه داخلی، میانه و لایه بیرونی. درونی ترین لایه رحم آندومتر اسم دارد. آندومتر ضخیم برای گردش طبیعی قاعدگی و حاملگی موفق بسیار مهم است. اندومتر ضخیم و سالم، که بعنوان پوشش رحم هم شناخته میشود، سبب لانه گزینی موفق تخمک بارور در داخل رحم میشود. همچنین بعداً، در زمان بارداری، آندومتر جنین را تغذیه میکند .
|
استفاده از لیزر در درمان خشکی واژن یک روش بسیار موثر است که در سالهای اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده است. از نظر تمام کاربردهای لیزر، امیدوارکننده ترین نتایج در درمان های خشکی واژن به دست میآید.
|