ناباروری ثانویه چیست؟ شما یک فرزند دارید و حالا فرزند دیگری می خواهید. اما به دلایلی، با مشکلی در باروری دوم مواجه شده اید. ناتوانی در بارداری دوباره پس از تولد یک یا چند کودک، ناباروری ثانویه نامیده می شود ، ما به بررسی ناباروری ثانویه و عوامل خطر بروز آن و راه هایی برای مقابله با این مشکل می پردازیم.
از بین بسیاری از عواملی که منجر به ناباروری ثانویه می شود، برخی از آنها مربوط به ناباروری زنان و برخی مربوط به ناباروری مردان است. همچنین مجموعه ای دیگر از مشکلات ناشناخته نیز وجود دارد.
سن عامل مهمی است که در ناباروری ثانویه نقش دارد. یک زن با تخمکی متولد می شود که می تواند برای یک عمر از آن استفاده کند. اما با گذشت زمان، ذخایر تخمدان کاهش می یابد. این بدان معنی است که کیفیت و کمیت تخمک کاهش می یابد. بنابراین اگر مادر قبلا حاملگی را تجربه کرده است، یک فاصله طولانی پس از تولد یک کودک می تواند بر باروری تأثیر بگذارد.
اندومتریوز، چسبندگی لگن، جراحی های شکمی قبلی و اختلالات در لوله فالوپ می تواند تا حد زیادی بر سیستم تولید مثل و در نتیجه باروری مؤثر باشد.
همانند باروری زن، باروری مرد نیز با توجه به کیفیت و کمیت اسپرم، با گذشت زمان، کاهش می یابد. این امر می تواند به دلیل افزایش سن، دارو یا وضعیت سلامتی باشد.
وزن بیش از حد تأثیر زیادی بر توانایی فرد برای بارداری دارد. اضافه وزن موجب نارسایی تخمدان در زنان می شود و اختلال عملکرد نعوظ و کاهش تولید اسپرم در مردان را افزایش می دهد. سیگار نیز اثر مشابهی بر باروری دارد.
این نوع ناباروری می تواند یک نتیجه از هر یک از علل فوق یا ترکیبی از آنها باشد. گاهی اوقات شما یا حتی پزشک تان نمی تواند دلیل را دقیقا مشخص کنید. با این حال، شما نیاز به یک پزشک دارید.
زمان نقش مهمی در باروری دارد بنابراین شما باید در جستجوی درمان باشید. شما باید با یک متخصص مشورت کنید، اگر:
روش های تشخیصی برای ناباروری ثانویه و ناباروری اولیه مشابه است و هر دو مورد باید مورد آزمایش قرار گیرد.
تشخیص در یک زن با انجام یک تحلیل جامع از چرخه قاعدگی انجام می شود. این امر به دنبال آزمایش های گسترده، از جمله هیستروسکوپی و یا هیستروسالپینگوگرام برای تشخیص حفره رحم و آزمونی برای بلاکیج لوله فالوپ تشخیص داده می شود.
برای یک مرد، این امر شامل آزمایش برای اختلالات خون و تعداد اسپرم و یا تجزیه و تحلیل اسپرم است.
درمان این نوع ناباروری بستگی به علتی دارد که باعث آن می شود. گزینه های درمان احتمالی عبارتند از:
1 داروهای ناباروری
2 تلقیح داخل رحمی (IUI)
3 لقاح آزمایشگاهی (IVF)
در زیر برخی از راه های طبیعی برای بهبود شانس باروری دوباره آورده شده است.
1. رابطه جنسی منظم:
رابطه جنسی منظم را حفظ کنید تا شانس باروری را افزایش دهید. آیا میل به داشتن رابطه جنسی ندارید؟ در هر زمانی که شما و همسرتان دوست دارید، این کار را انجام دهید، نه فقط 4 تا 5 روزی که شانس باروری وجود دارد.
2. بهبود رژیم غذایی و شیوه زندگی:
شما و همسرتان باید یک رژیم سالم را دنبال کنید و سعی کنید وزن ایده آل خود را حفظ کنید. BMI ایده آل شما باید در حدود 19 تا 25 باشد، یا برای بهبود شانس تخمک گذاری در برخی مواقع باید 20 تا 25 باشد.
از نوشیدن الکل و کشیدن سیگار خودداری کنید زیرا ممکن است اثرات منفی بر باروری داشته باشد. در صورت نیاز، ممکن است پزشک تان شما را به مرکز توانبخشی ارجاع دهد.
3. احساسات خود را بپذیرید:
شما طیف وسیعی از احساسات را تجربه خواهید کرد، اما به یاد داشته باشید که شما تنها نیستید. پذیرش احساسات تان بخشی از مبارزه است.
اگر چشم انداز مثبت داشته باشید داروها یا درمان های جایگزین بهتر است. امیدتان را از دست ندهید زیرا شما هنوز هم می توانید شانس داشته باشید،
ناباروری می تواند ناراحت کننده باشد. سعی کنید باروری خود را قبل از مصرف داروهای گران قیمت یا جراحی هایی که می تواند یک مشکل فیزیکی برای شما، همسرتان و فرزند تان ایجاد کند، از طریق روش های طبیعی بازگردانید. با تغییر در رژیم غذایی، ورزش و سبک زندگی سالم زندگیتان را به سبک سالم برگردانید و کم تر خود را در معرض سموم قرار دهید. هنگامی که از لحاظ جسمی و ذهنی مناسب باشید، بقیه چیز ها نیز به آرامی به ثمر می رسند.