دوره قاعدگی نتیجه یک عمل متعادل و پیچیده بین هورمونهای استروژن و پروژسترون است. موارد مختلفی وجود دارد که میتواند این تعادل را بر هم زند و منجر به لکه بینی شود. در لکه بینی خونریزی کمتری نسبت به جریان طبیعی رخ خواهد داد.در بیشتر مواقع لکه بینی نمیتواند نگران کننده باشد. برخی از عوامل مانند سن و یا بارداری در بروز آن موثر هستند. با این حال شرایطی وجود دارد که باید برای درمان آن به طور جدی اقدام شود.
لکه بینی در زمان پریود ، یعنی حدود 10 تا 14 روز پس از تخمک گذاری، ممکن است ناشی از لانه گزینی نطفه در اوایل بارداری باشد. وقتی لانه گزینی اتفاق میافتد ، تخمک بارور شده بیشتر در لایه رحم فرو رفته و لکه بینی ایجاد میکند.

کلامیدیا و سوزاک از جمله بیماریهای مقاربتی STI هستند که ممکن است در هر زمان در طول چرخه پریودی لکه بینی ایجاد کنند.بیماری التهابی لگن ممکن است در صورت عدم درمان STI در مدت زمان طولانی ایجاد شود. در این شرایط عفونت از واژن به اندامهای تولید مثل رسیده است. مانند سایر عفونتها، آنها میتوانند باعث خونریزی نامنظم و لکه بینی در طی سیکل پریودی شوند.سن از دیگر عواملی است که میتواند باعث لکه بینی شود. معمولا دختران جوان با این مشکل مواجه هستید. زیرا دوره قاعدگی تازه در حال شکلگیری است و بدن تلاش میکند تا خود را با این شرایط وفق دهد.
این مشکل معمولاً در سنین 10 تا 15 سالگی اتفاق میافتد. دوره های این مدت می تواند:
-
نزدیک به هم باشند.
-
در فواصل زمانی دیرتری رخ دهند.
-
سنگین باشند.
-
سبک بوده و در عین حال با لکه بینی مواجه هستند.
با گذشت زمان، هورمونها تنظیم شده و دورههای ماهانه قابل پیشبینی خواهند شد.
در مورد زنان مسن نیز همین طور است. با نزدیک شدن به یائسگی، سطح هورمونها غیر قابل پیشبینی میشود. در دوران یائسگی، سیکل ماهانه ممکن است سنگینتر، سبکتر، طولانیتر یا کوتاهتر باشند و از هم فاصله بیشتری بگیرند.موارد زیر نیز میتوانند منجر به لکهبینی شوند:
-
کاهش وزن
-
عدم تخمک گذاری
-
سندرم تخمدان پلی کیستیک
-
بیماریهای تیروئید
-
استرس
-
قرص هورمونی ، IUD
-
سرطان
با مراجعه به پزشک زنان از سلامت خود مطمئن شوید
در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط
دکتر فاطمه نعمت اللهی ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.