هر کدام از ما ممکن است در دوره ای از زندگیمان تجربه زگیل را داشته باشیم. زگیل یک نوع پدیده پوستی ویروسی و در واقع یک تومور خوشخیم و غیرسرطانی است. این تومور در لایه رویی پوست ایجاد میشود و معمولا چند هفتهای از بین می رود. زگیلها را ویروس پاپیلوم انسانی ایجاد میکند، ویروسی که احتمالا آن را با نام HPV شنیده یا خواندهاید.
زگیل تناسلی را با زگیل معمولی اشتباه نگیرید
زگیلهای عادی میتوانند در هر قسمتی از بدن به وجود بیایند اما زگیلهای تناسلی تنها روی اندامهای تناسلی پدیدار میشوند. اندامهایی مثل لگن، واژن، آلت تناسلی یا دور مقعد (زگیلهای دور مقعد، زگیل مقعدی هم نامیده میشوند). زگیلهای عادی در قسمتهای مختلف بدن (مثل پوست دست) معمولا یک واحد هستند اما زگیلهای معقدی ممکن است در گروه های چندتایی خودشان را نشان بدهند و در صورت عدم درمان، بیشتر هم بشوند. زگیلهای تناسلی گنبدیشکل نیستند اما از سطح پوست بالاتر می آیند و به شکل تخت رشد میکنند. رنگشان هم معمولا نزدیک به پوست است، مثل صورتی یا قهوهای روشن. رنگ این زگیلها ممکن است در طول زمان تغییر کند. بد نیست بدانید که بعد از از بین رفتن زگیل تناسلی، رنگ آن ناحیه پوست به حالت قبلی برمیگردد.
دلایل ایجاد زگیل تناسلی
دلیل ایجاد این نوع زگیلها هم همان ویروس پاپیلوما یا HPV است. این ویروس میتواند به شکل عفونت جنسی، از طریق روابط جنسی منتقل شود. همه ویروسهای پاپیلوما خطرناک نیستند و همه آنها هم ناحیه تناسلی را درگیر نمی کنند اما بیش از نیمی از افرادی که روابط جنسی دارند، جایی در طول دوره فعالیت جنسیشان این عفونت را تجربه میکنند. اچپیوی میتواند روی پوست ناحیه تناسلی وجود داشته باشد اما لزوما زگیل به وجود نیاورد، یا چند ماه بعد آن را به وجود بی آورد. همین موضوع باعث میشود بسیاری از افراد مبتلا، تا ماهها یا حتی سالها متوجه نشوند. بعضی از انواع ویروس اچپیوی می توانند به سلولهای دهانه رحم برسند و در آن ناحیه باعث سرطان شوند. بنابراین پزشکان به تمام افرادی که روابط جنسی دارند پیشنهاد می کنند هر چند وقت یک بار چکاپ انجام بدهند چون ابتلا به ویروس اچپیوی یک بیماری مقاربتی محسوب میشود.
علائم زگیل تناسلی
اما چطور میتوانیم بفهمیم زگیل تناسلی داریم یا نه؟ به طور کلی، زگیل تناسلی هم مثل هر بیماری ویروسی دیگری در مرحله فعال علائم خودش را نشان میدهد. درست مثل تبخال که ممکن است ویروس غیرفعال آن مدت ها در بدن ما وجود داشته باشد و در یک موقعیت خاص بیرون بیاید. اما حتی در زمان غیرفعال، اچپیوی میتواند منتقل شود پس باید مراقب آن باشیم. بیشتر افراد مبتلا به اچپیوی علامتی ندارند و یا علائم خیلی خفیف دارند که معمولا از آنها عبور میکنند. این علائم شامل درد، خونریزی خفیف، خارش و سوزش است و گاهی – در صورت درمان نشدن- گسترده شدن زگیلها تا جایی که با چشم دیده شوند. این علائم یعنی چند هفته تا چند ماه از رابطه جنسی بیماریزا گذشته است.
زگیلهای تناسلی درمانهای مختلفی دارند. در بعضی از مواقع، یک عمل جراحی کوچک و بدون بیهوشی میتواند به شما کمک کند تا در زمان کوتاهی زگیل روی پوستتان را بردارید. لیزر هم یکی از عوامل موثر بر زگیلهای تناسلی است. اشعههای نور لیزر، بافت لیزر شده را میسوزانند و از بین میبرند و زگیل خود به خود از سطح پوست جدا میشود.
در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط
دکتر فاطمه نعمت اللهی ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.