مقالات آموزشی

 
بلوغ در دختران

بلوغ در دختران

۱۲ـ۹ سالگی برای بسیاری از نوجوانان به معنی مرحله‌ای جدید از زندگی است که با تغییرات ویژه‌ای در بدن آشکار می‌شود. در این دوره باید آمادگی‌های لازم در مورد بلوغ جنسی و تغییرات ناشی از آن (به‌ویژه در دختران) ایجاد شود.
چه چیزی باعث خونریزی بعد از رابطه جنسی می‌شود؟

چه چیزی باعث خونریزی بعد از رابطه جنسی می‌شود؟

تجارب آمیزش جنسی برای هر کسی یک فرآیند متفاوت است. زنان ممکن است در مورد خونریزی بعد از مقاربت نگران باشند. بسیاری از زنان پس از مقاربت دچار خونریزی می‌شوند. افرادی که در این شرایط دچار خونریزی می شوند می‌خواهند علت این مشکل را بدانند.
اثر قرص آهن روی زنان در دوره پریود

اثر قرص آهن روی زنان در دوره پریود

استفاده از قرص آهن یا اسید فولیک یا اسید فولیک در دوران پریود اشکالی ایجاد نمی کند و لازم نیست که اگر پزشک تان برای شما این دو نوع دارو را تجویز کرده اند در طول دوره پریود مصرف را قطع و پس از پاک شدن و پایان خون ریزی قاعدگی دوباره مصرف آهن و اسید فولیک را شروع کنید.
چه عواملی باعث خونریزی شدید قاعدگی می‌شود؟

چه عواملی باعث خونریزی شدید قاعدگی می‌شود؟

خونریزی شدید قاعدگی یا منوراژ ( Menorrhagia ) به خونریزی سنگین ناشی از قاعدگی گفته می شود که فعالیت های روزانه خانم را مختل می کند. این خونریزی سالانه بر بیش از 10 میلیون خانم تاثیر می گذارد. مقدار متوسط خون از دست رفته در قاعدگی حدود 30 تا 40 میلی لیتر یا 2 تا 3 قاشق غذاخوری در طول 4 یا 5 روز است. خونریزی شدید قاعدگی زمانی دیده می شود که مقدار خون از دست رفته بیش از 80 میلی لیتر یا دو برابر مقدار طبیعی در یک دوره باشد.
علل و علائم بلوغ زودرس و دیررس

علل و علائم بلوغ زودرس و دیررس

بلوغ، دوره‌ی بلوغ جنسی و امکان دستیابی به باروری است. زمان شروع بلوغ تا حد زیادی در افراد مختلف متفاوت است، با این حال بلوغ معمولاً در دختران بین سنین 10 تا 14 سال و در پسران بین سنین 12 تا 16 سال رخ می‌دهد. زمان آغاز بلوغ و چگونگی سرعت تغییراتی که در اثر آن رخ می‌دهد تحت تاثیر عوامل زیادی است از جمله:...
چه اختلالاتی بر چرخه قاعدگی تاثیر می‌گذارند؟

چه اختلالاتی بر چرخه قاعدگی تاثیر می‌گذارند؟

به حالت زودتر یا دیرتر پریود شدن فرد، بی نظمی قاعدگی می گویند. عملکرد هیپوتالاموس، هیپوفیز، تخمدان و رحم در هماهنگی کامل نقش مهمی در شکل گیری چرخه قاعدگی دارد. از اولین خونریزی در دوران بلوغ تا یائسگی سیکل قاعدگی که به طور منظم هر ماه تا دوره زمانی تکرار می شود، هر 21 تا 35 روز و به عبارت دیگر به طور متوسط ​​هر 28 روز اتفاق می افتد. برای تشخیص نامنظمی قاعدگی باید ...
لخته خون پریودی

لخته خون پریودی

در اواسط چرخه پریودی، دیواره های رحم کم کم ضخیم می‌شود و آماده بارداری می‌شود. اگر این اتفاق نیفتد، لایه تشکیل شده پوشش رحم جدا شده و باعث خونریزی در طول پریودی می‌شود. گاهی اوقات لخته خون‌ها باعث ...
علل لکه بینی در دختران و زنان

علل لکه بینی در دختران و زنان

لکه‌بینی یک اصطلاح رایج است که برای توصیف مقادیر کمی از خونریزی واژینال بین دوره‌های قاعدگی استفاده می‌شود. این خونریزی به عنوان خونریزی بین قاعدگی نیز شناخته می‌شود. در مواردی که در دوران بارداری قاعدگی انتظار نمی‌رود، ممکن است خونریزی بعد از یائسگی، قبل از بلوغ یا بعد از رابطه جنسی رخ دهد. لکه‌بینی گاهی اوقات می‌تواند ...
چرا پریود من دیر می‌شود؟

چرا پریود من دیر می‌شود؟

پریود یا قاعدگی فرآیندی است که طی آن لایه ضخیمی از خون و بافت که به دیواره رحم چسبیده ریزش می‌کند و از طریق واژن، از بدن خارج می‌شود. دختران در حالت نرمال از سنین ۱۲ تا ۱۴ سالگی پریود را تجربه می‌کنند و این روند در زنان تا سنین ۴۵ تا ۵۵ سال ادامه پیدا می‌کند. درصورتی‌که دختران پس از سن ۱۶ سالگی همچنان پریود نشوند لازم است جهت علت‌یابی و درمان عقب افتادن پریود به پزشک زنان مراجعه کنند.
بررسی علل قاعدگی‌های دردناک

بررسی علل قاعدگی‌های دردناک

قاعدگی دردناک (دیسمنوره ) یکی از سوال های رایج میان خانم های جوان است که از پزشک خود معمولاً سوال می کنند. قاعدگی دردناک به دو دسته دیسمنوره اولیه و دیسمنوره ثانویه تقسیم بندی می شود.
ترشحات فیزیولوژیکی و پاتولوژیک واژن در زنان

ترشحات فیزیولوژیکی و پاتولوژیک واژن در زنان

اگرچه ترشحات واژن که از دوران بلوغ شروع می شود، در واقع کاملا طبیعی است، اما در برخی موارد می تواند نشانه بیماری باشد. در این مطلب به سوالاتی چون ترشحات واژن چیست، چرا هستند، انواع آن، رنگ های آن، اگر زیاد باشد چه اتفاقی می افتد و درمان آن چگونه است پاسخ دادیم.
معاینه زنان و دختران مجرد چرا انجام می شود؟

معاینه زنان و دختران مجرد چرا انجام می شود؟

بسیاری از سرطان های جدی رحم، دهانه رحم، کیست های شکلاتی یا مشکلات تخمدان در زنان اغلب علائم مشابهی دارند. بی نظمی قاعدگی، درد لگن، مانند دردهای قاعدگی. به همین دلیل است که بیشتر زنان به چیزی مشکوک نیستند مگر اینکه علائم به شدت شدید شود. با این حال، اکثر بیماری های زنان که قابل درمان هستند با تشخیص زودهنگام قابل درمان هستند.
اختلالات قاعدگی در دختران نوجوان

اختلالات قاعدگی در دختران نوجوان

قاعدگی نامنظم در نوجوانان یکی از مسائل مهمی است که در زمان بلوغ برای دختران مشکل‌ساز می‌شود. از جمله دلایل قاعدگی نامنظم در نوجوانان استرس، رژیم غذایی نامناسب و ورزش‌های سنگین است.
روش‌های پیش‌بینی زمان دقیق تخمک‌گذاری

روش‌های پیش‌بینی زمان دقیق تخمک‌گذاری

قبل از پرداختن به موضوع روش‌های پیش‌بینی زمان دقیق تخمک ‌گذاری لازم است بدانید تخمک گذاری به آزاد شدن تخمک رسیده بالغ از یکی از تخمدان‌ها گفته می‌شود. در هر ماه یک بار تخمک‌گذاری اتفاق می‌افتد. توانایی باروری بدن خانم در حوالی تخمک‌گذاری به شدت افزایش می‌یابد. زمان تخمک‌گذاری بعد از پریود شما می‌باشد. اما در هر خانم براساس مدت سیکل قاعدگی او زمان تخمک‌گذاری متغیر می‌باشد.
علائم پریود و پریود منظم

علائم پریود و پریود منظم

قاعدگی به دوره یا شروع سیکلی گفته می‌شود که خون و بافتی که در دیواره رحم سبب ایجاد لایه ضخیم شدند از طریق رحم و واژن از بدن خارج می‌شوند. در حالت معمول قاعدگی هر ماه یک‌بار رخ می‌دهد. با شروع اولین سیکل قاعدگی، دختران به بلوغ جنسی می‌رسند و دستگاه تولیدمثل قادر به فرزندآوری خواهد بود. باوجوداینکه پریود در تمام دختران و زنان رخ می‌دهد، اما بسیاری از بانوان به تمام جوانب قاعدگی و برخی از اتفاقاتی و تغییراتی که در خلل پریود رخ می‌دهند آگاهی کامل ندارند
علل پریود کمتر از سه روز چیست؟

علل پریود کمتر از سه روز چیست؟

حتماً برای شما هم علت کوتاه شدن دوره پریود یک سوال است. دوره قاعدگی کوتاه برای هر زنی ممکن است اتفاق افتاده باشد و جای نگرانی ندارد. اما قبل از هر چیز بهتر است که علت آن بررسی شود. پریود نشدن و یا پریود کوتاه مدت به عوامل مختلفی بستگی دارد که با مراجعه به پزشک زنان میتوان آن را بررسی کرد. در مقاله امروز به موضوع علت کوتاه شدن دوره پریود می پردازیم.
پریود یا عادت ماهانه چیست؟

پریود یا عادت ماهانه چیست؟

چرخه قاعدگی ماهیانه در زنان به این صورت است که ترشح هورمون‌ها باعث ضخیم شدن دیواره رحم شده و آن را برای بارداری آماده می‌کند؛ اما در صورتی که حاملگی رخ ندهد، دیواره داخلی رحم دچار ریزش شده و زنان به مدت ۳ تا ۷ روز دچار خونریزی می‌شوند، به این مدت دوره قاعدگی یا پریود گفته می‌شود که با درد و خستگی همراه است.
همه چیز در مورد قاعدگی

همه چیز در مورد قاعدگی

یک دوره پریود (قاعدگی) مدت زمان اولین روز خونریزی در یک ماه تا اولین روز خونریزی در ماه بعد است. شروع اولین قاعدگی نشان می دهد که بدن شما اولین تخمک را تولید کرده است. پس از آن تخمدان ها، هر ماه یک تخمک را از خود آزاد می‌کنند و به کمک هورمون های استروژن و پروژسترون و بالا رفتن سطح آن ها تخمک ها در تخمدان بزرگ می شوند و از سوی دیگر این هورمون ها با ضخیم کردن دیواره رحم شرایط مناسبی برای بارداری تخمک ها را فراهم می کنند. حال اگر لقاح انجام نشود سطح استروژن و پروژسترون پایین آمده و دیواره رحم فرو می ریزد و همراه با خون از بدن خارج می شود که این سیکل هر ماه تکرار می شود و به آن قاعدگی می گویند.
تاخیر در قاعدگی همیشه به دلیل بارداری نیست

تاخیر در قاعدگی همیشه به دلیل بارداری نیست

زمانی که عادت ماهیانه دیر میشود و به تاخیر می‌افتد ، اولین فکری که به ذهن میرسد بارداری است . در صورتی که آمادگی بارداری را نداشته باشید و رابطه پرخطری را پشت سر گذاشته باشید ، دیر شدن پریود میتواند بسیار استرس‌زا و گاهی ترسناک باشد. ولی تاخیر در عادت ماهیانه و دیر شدن زمان پریود می‌تواند دلایل دیگری نیز داشته باشد .
هر آنچه در مورد پریودی باید بدانیم

هر آنچه در مورد پریودی باید بدانیم

سیکل قاعدگی بدن شما را هر ماه برای بارداری آماده می کند. همچین اگر باردار نباشید، به پریود شدنتان کمک می کند. سیکل قاعدگی و پریودی به وسیله هورمون های استروژن و پروژسترون کنترل می شود. شما 2 تخمدان دارید و هرکدام از آن ها چند تخمک را در بر می گیرند.
12
ساعات حضور در مطب
شنبه الی چهار شنبه: صبح ها از 8 الی 12
تلفن: 88430922-021
بالا