در این مطلب درباره علل درد لگن در خانم ها برای شما صحبت می کنیم. درد لگن مربوط به درد شکم در قسمت زیر ناف میباشد. برای تشخیص و درمان مناسب مشکل، باید به پزشک متخصص مراجعه کرد.
۱- آپاندیسیت
ورم و التهاب آپاندیس را آپاندیسیت می گویند.آپاندیس، زائده ای کرم مانند است که به ابتدای روده بزرگ متصل می باشد.
علائم آپاندیسیت عبارت است از: درد شدید در قسمت پایین و راست شکم، تهوع و تب.
آپاندیس عفونی و ملتهب باید فورا تحت عمل جراحی قرار گیرد و برداشته شود، زیرا ناگهان می ترکد و عفونت را در سراسر شکم پخش می کند و این تهدیدی برای زندگی فرد می باشد.
۲- سندرم روده تحریک پذیر (IBS)
سندرم روده تحریک پذیر، یک اختلال گوارشی مزمن می باشد که موجب درد شکمی تکرارشونده، گرفتگی عضلانی، نفخ، اسهال و یا یبوست می شود.
پزشکان هنوز علت مشخص این سندرم را نیافته اند، اما راه حل هایی برای توقف و کنترل علائم یافتهاند.
این راه حل ها شامل: تغییر رژیم غذایی، کنترل استرس و داروهایی برای درمان اسهال و یا یبوست می باشد.
اگر شما در بین خونریزی های عادت ماهیانه، دچار درد شدیدی در زیر شکم می شوید، ممکن است بدن در حال تخمک گذاری باشد. در طی تخمک گذاری، تخمدان تخم را به همراه مایعات و خون آزاد می کند که این آزاد کردن باعث درد شکم می شود.
این درد ممکن است ماه به ماه تغییر جهت دهد.این درد مضر نیست و در طی چندین ساعت از بین نمی رود.
۴- درد قاعدگی
هر ماه، پوشش بافتی به نام آندومتر در دیواره داخلی رحم ساخته می شود.در صورت باردار شدن، جنین در آندومتر کاشته می شود و رشد می کند. ولی اگر باردار نشوید، این پوشش شکسته شده و در طی خون ریزی عادت ماهیانه از بدن دفع می شود.
زمانی که رحم به بیرون راندن خون کمک می کند، دردهای قاعدگی رخ می دهد.معمولا این درد در قسمت پایین شکم و یا کمر احساس می شود و ۱ تا ۳ روز ادامه دارد.
گرم نگه داشتن شکم و مصرف مسکن های ضددرد می تواند به کاهش درد کمک کند.
PMS از تغییرات خلق و خو و میل شدید به غذا شناخته می شود.این سندرم باعث گرفتگی شدید عضلات شکم، کمردرد، سردرد، حساس شدن سینه ها و بروز جوش می گردد.
تغییرات هورمونی باعث این مشکل می شود. تصویر بالا، تغییرات هورمونی بدن یک خانم را در طی یک دوره قاعدگی طبیعی نشان می دهد.
داشتن استرس، ورزش نکردن و کمبود برخی ویتامین ها باعث بدتر شدن این علائم می گردد.اگر این مشکل با فعالیت های روزانه شما تداخل داشته باشد، به پزشک مراجعه کنید.
تغییر روش زندگی و مصرف داروها اغلب کمک کننده است.
این نوع حاملگی، نیاز فوری به درمان دارد.هنگامی که جنین در جایی بیرون از رحم رشد می کند، بارداری خارج رحمی رخ می دهد.معمولا بارداری خارج رحمی در لوله های فالوپ رخ می دهد.
علائم این مشکل عبارت است از: درد شدید و یا گرفتگی لگن (به خصوص در یک طرف بدن)، خونریزی واژن، تهوع و سرگیجه.
۷- بیماری التهاب لگن (PID)
یکی از جدی ترین عوارض بیماری های مقاربتی، بیماری التهابی لگن می باشد.این التهاب باعث آسیب دائمی رحم، تخمدان و لوله های فالوپ می گردد.
لوله های فالوپ، قرمز و متورم می شوند. در حقیقت، این التهاب باعث ناباروری در زنان می گردد و این ناباروری قابل پیشگیری می باشد.
علائم این مشکل شامل: درد شکم، تب، ترشحات غیرطبیعی واژن و درد در حین مقاربت جنسی و یا ادرار کردن می باشد.التهاب لگن توسط آنتی بیوتیک و در موارد جدی تر با کمک عمل جراحی درمان می شود.
۸- کیست تخمدان
در طی دوره قاعدگی، فولیکول باز می شود و تخم را رها می کند.گاهی اوقات، فولیکول برای رهاسازی تخم باز نمی شود و یا بعد از آزاد کردن تخم دوباره بسته می شود و توسط مایعات ورم می کند و کیست های تخمدانی را بوجود می آورد.
معمولا، این کیست ها بی ضرر هستند و به خودی خود از بین می روند.اما کیست های بزرگ ممکن است باعث درد پایین شکم، افزایش وزن و تکرر ادرار گردند. کیست های تخمدانی با معاینه لگن و یا سونوگرافی مشخص می شوند.
۹- فیبروئید رحمی
فیبروئید (فیبروم) در دیواره رحم رشد می کند و گاهی اوقات به نام تومور فیبروئید خوانده می شود، اما سرطانی نیست.معمولا فیبروئیدها بدون هیچ علتی بوجود می آیند.
علائم فیبروئید شامل :فشار در شکم، درد کمر، خون ریزی های بسیار شدید، رابطه جنسی دردناک و یا مشکل در باردار شدن است.برای درمان و یا از بین بردن فیبروم به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید.
۱۰- اندومتریوز
گاهی اوقات بافت آندومتر در خارج از رحم رشد می کند، مثلا در تخمدان، لوله های فالوپ، مثانه، روده و دیگر قسمت های بدن.هنگامی که عادت ماهیانه شوید، این توده ها می شکنند، اما هیچ راهی برای ترک بدن ندارند.اندومتریوز به ندرت خطرناک است، ولی دردناک می باشد و همچنین بارداری را سخت می کند.