اختلالات تخمک گذاری یکی از علل شایع ناباروری در زنان است. آنها زمانی رخ می دهند که تخمدان ها به طور منظم یا اصلا تخمک را آزاد نمی کنند. در اینجا چند نکته کلیدی در مورد اختلالات تخمک گذاری و تاثیر آن بر باروری آورده شده است:
اختلالات رایج تخمک گذاری:
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS):
این شایع ترین علت اختلالات تخمک گذاری است. این شامل عدم تعادل هورمونی است که بر تخمک گذاری تأثیر می گذارد. زنان مبتلا به PCOS ممکن است عادت ماهانه نامنظم، رشد موهای زائد، آکنه و افزایش وزن را تجربه کنند.
اختلال عملکرد هیپوتالاموس:
این زمانی اتفاق می افتد که هیپوتالاموس (بخشی از مغز که هورمون ها را تنظیم می کند) هورمون آزاد کننده گنادوتروپین (GnRH) کافی تولید نمی کند و منجر به تخمک گذاری نامنظم یا غایب می شود.
نارسایی اولیه تخمدان (POI):
همچنین به عنوان نارسایی زودرس تخمدان شناخته می شود، این وضعیت زمانی رخ می دهد که عملکرد طبیعی تخمدان ها قبل از 40 سالگی متوقف شود.
هیپرپرولاکتینمی:
افزایش سطح پرولاکتین (هورمونی که تولید شیر مادر را تحریک می کند) می تواند در تخمک گذاری اختلال ایجاد کند.
علائم:
-
دوره های قاعدگی نامنظم یا غایب
-
مشکل باردار شدن
-
رشد موهای زائد یا آکنه (در مورد PCOS)
-
گرگرفتگی و تعریق شبانه (در مورد POI)
تشخیص و درمان:
تشخیص: متخصص زنان ممکن است از آزمایش خون، سونوگرافی و سایر ابزارهای تشخیصی برای تعیین اینکه آیا تخمک گذاری رخ می دهد یا خیر، استفاده کنند.
درمان: بسته به علت، درمان ها ممکن است شامل تغییر سبک زندگی، داروهای تحریک تخمک گذاری (مانند کلومیفن یا لتروزول) یا هورمون درمانی باشد.
اگر مشکوک به اختلال تخمک گذاری هستید یا نگرانیهایی در مورد باروری دارید، مهم است که برای تشخیص و گزینه های درمانی مناسب بصورت مجازی توسط دکتر نعمت اللهی، تله ویزیت - TeleVisit شوید و یا بصورت حضوری به مطب دکتر نعمت اللهی مراجعه کنید.
در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط
دکتر فاطمه نعمت اللهی ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.