دکتر فاطمه نعمت اللهی تله ویزیت

کدام بیماری های زنان توسط متخصص زنان و زایمان درمان می‌شوند

 

  • اختلالات دوران قاعدگی

اغلب دختران در دوران بلوغ با مشکلات مربوط به عادت ماهیانه مانند دردهای شدید، خونریزی‌های غیرطبیعی، بی‌نظمی و قطع عادت ماهیانه، دل درد شدید، ترشحات بسیار و … رو به رو هستند.

فراموش نکنید که قاعدگی نامنظم زنگ خطری برای بانوان است! زیرا عدم توجه به نامنظمی‌ها خود می تواند مقدمه بیماری‌هایی مانند افسردگی، اضطراب و استرس، کیست های تخمدانی، اختلالات هورمونی، عفونت، سرطان و … را فراهم کند. تاخیر بیشتر از ۷ تا ۱۰ روز نگران کننده است و باید به پزشک مراجعه کنید.

  • نازایی

ناباروری و نازایی به عدم توانایی ایجاد جنین پس از دو سال تلاش (اگر سن زوج ها بیشتر باشد پس از یک سال تلاش) گفته می‌شود. نازایی دلایل مختلفی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به تغذیه نامناسب، فشار روحی و روانی، نداشتن تعادل هورمونی، استرس زیاد، انسداد لوله‌های رحمی و دلایل ارثی و ژنتیکی اشاره کرد.

  • اختلالات دوران بارداری

دوران بارداری برای مادر بسیار حساس است و باید مراقبت‌‌های خاصی از نظر روانی، جسمی و تغذیه ای داشته باشد.

در برخی موارد، مادر ممکن است در طول دوران بارداری به بیماری‌هایی مانند دیابت، فشارخون بالا، عفونت باکتریایی کلیه ها، مشکلات گوارشی، آسم و … مبتلا شود.

برخی از این بیماری‌ها فقط روی مادر اثر می‌گذارند و برخی هم بر مادر و هم جنین تاثیر می‌گذارند. بهتر است شما مادران از همان ابتدا به منظور بررسی شرایط خود و جنین، جلسات منظمی با متخصص زنان داشته باشید.

  • مشکلات دوران یائسگی

یائسگی یک فرآیند بیولوژیکی طبیعی است و در اغلب بانوان یائسگی در محدوده سنی ۴۵ تا ۵۰ اتفاق می‌افتد.

علائم جسمی آن مانند گرگرفتگی، تعریق شبانه، تغییر خلق و خو، افزایش وزن و آهسته شدن متابولیسم، خنکی، خشکی واژن، نازک شدن مو و خشکی پوست می ‌توانند انرژی شما را کاهش داده و بر سلامت روانی شما تاثیر بگذارند.

  • بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادرار یکی از رایج‌ترین بیماری های زنان است که به دلایلی مانند ضعف عضلات کف لگن به علت حاملگی های متعدد، زایمان های دشوار و یائسگی، و عفونت های ادراری و واژینال، یبوست به صورت موقت و گذرا و … بروز می‌کند.

برای اجتناب از این مشکلات، بهتر است به صورت دوره‌ای به پزشک زنان مراجعه کنید و آزمایش‌ها و تست های استاندارد لازم را انجام دهید تا از سلامت خود مطمئن شوید.

  • خونریزی غیرطبیعی

خونریزی رحمی بدون دلیل و سابقه که در هر رده سنی ممکن است برای خانم‌‌ها اتفاق بیفتد. خونریزی رحمی در این شرایط غیرطبیعی نامیده می ‌شود:

  • خونریزی شدیدتر از حد عادی در فاصله بین پریودها
  • پس از آمیزش
  • لکه‌بینی در هر زمان از دوران قاعدگی
  • خونریزی پس از یائسگی

توجه داشته باشید که سیکل قاعدگی بیشتر از ۳۵ روز و کمتر از ۲۱ روز غیرطبیعی است و توقف قاعدگی برای مدت ۳ ماه یا بیشتر هم غیرطبیعی است. علل بسیاری برای خونریزی رحمی وجود دارد و برای تشخیص کافی است به متخصص زنان و زایمان  مراجعه کنید.

  • ترشحات زیاد واژن

در حالت کلی، ترشحات واژن امری طبیعی است که در زمان‌های مختلف کم و زیاد می‌شود؛ ولی اگر این ترشحات زیاد شوند، باید آن را جدی بگیرید.

دلایل بسیاری برای ترشحات زیاد واژن وجود دارد که از جمله آن می‌توان به تخمک گذاری، برانگیختگی، استرس و یا عدم تعادل هورمونی، واکنش آلرژیک، آنتی بیوتیک، عدم استفاده از کاندوم یا تامپون، به عنوان علائم اولیه بارداری، شیردهی، انواع عفونت‌ها و … اشاره کرد.

  • توده در پستان

پیدا کردن یک توده در سینه‌تان ممکن است شما را به وحشت و نگرانی بیندازد؛ اما خبر خوب این است که بیشتر توده‌های پستانی (توده و برآمدگی های قابل لمس) سرطانی نبوده و نه تنها مشکل جدی ایجاد نمی‌کنند، بلکه به راحتی درمان می‌شوند.

دکتر زنان ارزیابی‌های لازم که شامل معاینه فیزیکی، تصویربرداری، بیوپسی و ارزیابی بافت می‌شود را برای بررسی سرطان سینه انجام می‌دهد.

  • تنبلی تخمدان یا سندروم تخمدان پلی کیستیک

سندروم تخمدان پلی کیستیک به دلیل اخلال در سیستم درون ریز، سطح هورمون‌های جنسی و متابولیسم بدن اتفاق می‌افتد.

در این حالت، تخمک درون تخمدان، بالغ نمی‌شود و تخمک‌گذاری اتفاق نمی‌افتد و باعث ایجاد کیست می‌شود. بی نظمی دوران قاعدگی، جوش چرکی (آکنه)، پوست چرب، رشد موهای زائد صورت و بدن، ریزش موهای سر و تغییرات خلق و خو از مشکلات ناشی از تنبلی تخمدان هستند.

  • عفونت لگن

لگن ارگان‌هایی مانند لوله‌های فالوپ، تخمدان‌ها، دهانه رحم و رحم را شامل می‌شود. عفونت لگنی، قسمت بالایی دستگاه تناسلی را درگیر می‌کند و اغلب با عفونت لوله‌های رحمی شروع می‌شود.

این عفونت می‌تواند در همین حد باقی بماند و اگر بیشتر شود ممکن است تخمدان‌ها را هم درگیر کند. از علائم این بیماری می‌توان به ترشحات غیرطبیعی واژن، درد زیر دل در قسمت لگن، درد به هنگام دفع ادرار و مدفوع، تب، کسالت عمومی، سردرد، بی اشتهایی، حساسیت احشای لگنی به خصوص پس از خونریزی قاعدگی، تهوع و استفراغ اشاره کرد.

  • سرطان رحم

رحم اندام گلابی شکل در زنان است که رشد جنین در آن اتفاق می‌افتد. رشد بدخیم هر یک از سلول‌هایی که بافت رحم را تشکیل می‌دهند و افزایش این سلول‌های سرطانی، سرطان رحم نامیده می‌شود.

نشانه‌های این بیماری عبارتند از خونریزی غیرطبیعی از واژن، ترشحات واژنی، درد لگنی، درد هنگام ادرار و رابطه جنسی.


 

در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط  دکتر فاطمه نعمت اللهی   ویزیت شوید
مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
ساعات حضور در مطب
شنبه الی چهار شنبه: صبح ها از 8 الی 12
تلفن: 88430922-021
بالا