بارداری، یکی از شیرینترین زمانهای زندگی هر زنی است. انتظار شیرینی که شما را برای برعهده گرفتن نقش مادری آماده میکند، میتواند زندگیتان را زیر و رو کند، اما بعید نیست که دوره انتظار شما، مثل بسیاری از زنان دیگر، طولانیتر از انتظارتان شود. برای اینکه نگرانیتان برطرف شود و این تاخیر در بارداری را «ناباروری» تلقی نکنید، ادامه این مطلب را بخوانید. شاید شما هم بتوانید دلایل باردار نشدنتان را در میان عوامل زیر پیدا کنید.
تاریخچه پزشکی
متخصصان میگویند کسانی که به بیماریهای التهابی ناحیه لگن دچار هستند یا برخی دیگر از بیماریهای مزمن حوزه زنان و زایمان مثل اندومتریوز آزارشان میدهد، برای مادر شدن، باید ابتدا بیماریهایی که دچارش هستند را درمان کنند. از نظر پزشکان، این دسته از زنان نابارور نیستند، بلکه عامل مزاحمی سد راه مادر شدنشان شده و با برطرف کردنش، میتوانند به آرزویشان برسند.
مشکلات بهداشتی
اسپرمها برای بارور کردن تخمکها، باید از دهانه رحم عبور کنند و اگر هر مشکلی در این ناحیه وجود داشته و سلامت دهانه رحم را تهدید کند، تلاش اسپرمها برای رسیدن به تخمکها، ناکام میماند. کسانی که به عفونتهای تناسلی دچار هستند یا از مشکلات التهابی مربوط به دهانه رحم رنج میبرند، نیازی به تلقیح مصنوعی یا IVF ندارند. اگر این زنان مشکلات مربوط به ناحیه دهانه رحم را برطرف کنند، زودتر از آنچه که انتظار دارند، بارداری را تجربه میکنند.
سبک زندگی
زنانی که سالهای سال به اختلالات اضطرابی دچار بودهاند و کاری برای درمان این مشکل نکردهاند، اغلب در باردار شدن به مشکل برمیخورند و همین ناکامی، زمینه را برای بیشتر شدن اضطرابشان هم فراهم میکند. از نظر متخصصان، سبک زندگی و وضعیت روانی زنان میتواند احتمال باردار شدنشان را تعیین کند. زنانی که شمع 30 سالگی را فوت کردهاند، آنهایی که استرس زیادی دارند و کسانی که تغذیه و شیوه زندگی ناسالم دارند، معمولا به سادگی باردار نمیشوند.
تعادل pH
شرایط واژن یک زن تاثیر بسزایی را بر بارداری او میگذارد. بالا یا پایین بودن غیرطبیعی PH، بر تخمکها تاثیر گذاشته و توانشان برای بارور شدن را کاهش میدهد. استفاده مکرر از شویندهها برای حفظ بهداشت ناحیه تناسلی و حتی استفاده از برخی آنتی بیوتیکها، میتواند تعادل PH را در این ناحیه برهم بزند و روند باردار شدن فرد را به تاخیر بیندازد.
تخمدان پلی کیستیک
زنانی که به بیماری تخمدان پلی کیستیک (PCOD) یا سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) دچار هستند، نمیتوانند به سادگی بارداری را تجربه کنند. این اختلال هورمونی که باعث افزایش کیستها در ناحیه تخمدان میشود، مسیر باردار شدن را برای یک زن طولانی کرده و در چرخه طبیعی تخمک گذاری بدن او اختلال ایجاد میکند.
چاقی
زنان چاق نابارور نیستند، اما در برخی موارد تا زمانی که وزنشان را کاهش ندهند، نمیتوانند بارداری را تجربه کنند. تراکم چربیها در بدن زنان، میتواند روند باردار شدنشان را دچار اختلال کند. به همین دلیل متخصصان زنان، علاوه بر تاکید بر تغذیه سالم در ماههای انتظار بارداری، رسیدن به وضعیت جسمی متناسب را هم توصیه میکنند.